STOPP! Det är 30-40km/h här!

Jag har bott här i exakt tio år. Vi trivs bra, barnen har nära till skolan och området är lugnt. Igenom Brandthovda skär Järnåldersgatan, en väg som haft 50km/h men som nu justerats till 40km/h. En del är till och med satt till 30km/h eftersom många barn rör sig i anslutning till gatan.

Vissa dagar ryser jag till när bilister eller bussar kommer farande längs Järnåldersgatan i uppskattningsvis 70 knyck. Gatan är rak, och det finns inget som hindrar hög fart förutom skyltarna och samvetet. Det är förtvivlat svagt att inte de styrande inser att det måste vara viktigare att få ner hastigheten här än att försöka pressa ner den på Österleden från 70 till 60 och strö kameror längs leden.

Jag är glad att det inte hänt någon olycka. Men det är en tidsfråga. Kommunen kan agera, om de vill. Kom ut och ställ er 30 minuter längs vägen och upplev tryggheten för våra barn.

Hälsar Freddy

20111014-120800.jpg

20111014-121215.jpg

1 comment

  1. […] 2011 at 11:13 and is filed under Privat. You can follow any comments to this entry through the RSS 2.0 […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *