Vi är ute och cyklar

Ikväll var det på TV igen om barn som drabbats av cancer. Denna extremt elaka sjukdom som tar allt för många av våra vänner från oss i förtid. Allt för många vuxna, men elakast av allt, den tar våra barn. Jag får en klump i halsen varje gång jag ser reklamen för Barncancerfonden med de fyra stolarna. En av dem är tom.

Jag är trebarnsfar och i skrivande stund är alla mina tre söner friska och vi är lyckligt lottade. Dock så kan jag som far ana lite hur det skulle vara att drabbas av denna svåra sjukdom i familjen. Fast troligen bara ana. Några av mina bekanta har drabbats. Några på jobbet. Den finns där runt hörnet. Den elaka sjukdomen.

Jag beslutade mig för några år sedan att kombinera mitt intresse för cykling med med att göra en insats för barnen och deras familjer genom att delta i cykelloppet Ride of Hope, där alla intäkter går till Ronald McDonald Hus i Uppsala. Det blir fjärde året i år som jag cyklar tillsammans med många underbart engagerade människor. Engagemanget från min sida har nu utökats till ett samarbete mellan Ride of Hope, som arrangeras av Barncancerfonden, och IKEA Västerås. Precis som 2011 är vi etappsonsor mellan Västerås och Uppsala. Dessutom har några av oss anställda bildat ett cykelteam som startat ett projekt med ambitionen att samla in 50 000:- under sommaren 2012. Vi säger att ”Vi är ute och cyklar, men vi gör det för en god sak”. Jag hoppas du vill vara med och bidra med en liten slant. Varje krona räknas! 

En av grundarna till Ride of Hope och en person som är personligen drabbad av denna elaka sjukdom då hans dotter Linn gick bort för några år sedan är Billy Ydefjäll. Billy kommer till oss på IKEA Västerås den 4 juni och berättar sin historia och hur det påverkat hans liv. Det är kostnadsfritt för dig som är medlem i IKEA Family. eller förresten, för dig som vill. Anmäl dig bara och kom.

Och du, sprid gärna budskapet om insamlingen till dina vänner.
http://www.barncancerfonden.se/10888 

Hälsar Freddy

1 comment

  1. […] FreddyRecommend on FacebookShare on LinkedinTweet about itSubscribe to the comments on this postTell a friendThis entry was posted on lördag, juni 2nd, 2012 at 11:40 and is filed under […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *