Anders Bruun – Team IKEA Västerås Cycling

bruun

Namn: Anders Bruun
Ålder: 34
Sysselsättning: Logistikare IKEA Västerås, Elitbandyspelare Västerås SK och snart Volga i Ryssland.
Bor: Villa på Viksäng, Västerås
Familj: Fru och två döttrar
Cykelmodell: Bianchi Via Nirone

 

Varför cykling:

Jag är född och uppvuxen i cykelstaden Motala där Vätternrundan startar och går i mål. Det har därför alltid funnits med som ett häftigt evenemang och stor händelse för mig och staden varje år. Varje gång man var och tittade på alla cyklister sade man att nån gång ska jag också åka. Och så kom då den där ”nan̊ gång”. Jag och två kompisar bestämde oss för att köra och det var en grym upplevelse. Det här var drygt tio år sedan och när Freddy x antal år senare undrade om jag ville köra igen så fanns det ingen tvekan.

Att man nu också har förmånen att cykla i ett team är helt fantastiskt. Team IKEA Västerås som cyklar tillförmån för barncancerfonden. Vi är 15st glada cykelamatörer som har riktigt skoj på våra rundor. Vår tanke är att ställa upp i ett antal lopp under barmarkssäsongen och bidra med lite slantar till välgörenhet åt sjuka barn.

Starka cykelminnen:

Första gången jag åkte Vätterrundan. Jag hade ingen aning om hur långt det skulle vara. Självklart visste jag att det skulle cyklas 30 mil! Men hur långt känns det i sadeln?! Det känns långt kan jag lova. När man rullade in i Motala och gatorna kantades av väldigt mycket folk som hejade så var det otroligt starka känslor. Man hade så många gånger varit åskådare och sett slitna cyklister kämpa det sista tramptagen mot mål. Nu hade man själv gjort det och klarat utmaningen. GRYM känsla som bör upplevas!!

Jag tror att årets ”Vättern” med Team IKEA Västerås blir nåt man kommer att minnas i framtiden.

Målsättning 2013:

Att vara en stöttepelare för teamet under Vätternrundan och bidra med min erfarenhet och fysiska kondition. Utöver Vätternrundan ser jag också att vi/jag deltar i fler lopp än tidigare år och avslutar säsongen med tre etapper i Ride of Hope. Sist men inte minst satsar jag på att vara bidragande i vårt mål på 100 000 kr som ska in till barnen.

Till insamlingen för Barncancerfonden 2013.