Caroline Mansour – Team IKEA Västerås Cycling

carro1

Namn: Caroline Mansour
Ålder: 35 år
Sysselsättning: Avdelningschef Kundrelation på IKEA Västerås
Bor: Villa på Skälby i Västerås
Familj: Sambo Magnus och två barn; Clara 10 år och Leo 5 år
Cykelmodell: Crescent Giga Dam 670

 

 

Varför cykling:
Jag är en mamma till ett barn som drabbats av cancer.

År 2004 insjuknade min dotter Clara i cancer. Diagnosen medulloblastom (hjärntumör) och jag kan säga att hela min värld rasade samman.
Den 4 augusti 2004 opererades Clara i 12 timmar, efter operationen så fick vi också reda på att Clara hade metastaser dvs prognosen blev värre. Jag kan säga detta är en förälders värsta mardröm och hur man får styrka att ta sig igenom det här vet jag inte. Men det är väl hoppet man lever på och man brukar väl säga att hoppet är det sista som sviker en. Jag och min familj kämpade hela tiden för att hålla humöret uppe kring Clara för att sprida positivitet. Vi svävade mellan hopp och förtvivlan hela tiden och jag kan säga att det värsta av allt var ovissheten. Skulle Clara överleva denna djävulska sjukdom eller inte? När jag skriver detta och trots att det gått många år så börjar jag gråta. Clara kämpade på och fick cytostatikabehandlingar p.g.a. att hon bara var 1 år och 10 månader. Sedan genomgick hon två högdosbehandlingar. Hon blev jättedålig men det hade ju läkarna redan underrättat oss om men trots det blev vi jätterädda för att hon tynade ju bort.
Hon kunde inte äta och fick blåsor i hela munnen och i slemhinnorna.
Clara kämpade och kämpade och visade att hon skulle överleva denna djävulska sjukdom och det gjorde hon.

Starka cykelminnen:
Det var när jag gick förbi anslagstavlan på jobbet och såg att man kunde cykla till Uppsala (Ride of hope) för att IKEA var med och bidrog med en insamling till barncancerfonden. Det var här allting började.

Jag hade aldrig cyklat så långt men för mig fanns det inget alternativ jag skulle bara ta mig fram till Uppsala. Det var bara så och det gjorde jag, och när det blev som jobbigast tänkte jag på Clara när hon låg på sjukhus och kämpade för att överleva. Då var det som att jag aldrig gjort något annat.

Jag cyklade enbart på viljan, viljan för att överleva och när jag cyklade in i Uppsala kom tårarna det var på något sätt en befrielse att jag hade klarat det. Jag kämpade och klarade det för Clara och alla andra barn som är sjuka.
Jag cyklar vidare med Team IKEA Västerås som är mina fantastiska kollegor och vänner, man kan säga att dom är HJÄLTAR. Vi cyklar på fritiden och vi gör det för att samla ihop pengar så att fler barn ska överleva cancer denna djävulska sjukdom. Denna vår och sommar kommer vi att cykla ett antal lopp för att kunna samla ihop mera pengar till Barncancerfonden. Bl.a Vätternrundan och Ride of Hope.

Så var med och bidra du med så fler barn överlever!

Till insamlingen för Barncancerfonden 2013.