Mia Åkerlund – Team IKEA Västerås Cycling

mia_cykel

Namn: Mia Åkerlund
Ålder: 22 år
Sysselsättning: Gruppchef på IKEA-restaurangen

Bor: lägenhet på Stohagen

Familj: hunden Zoe

 

 

Mina tankar:

Första gången jag satt mig på en racercykel var en sommarkväll när en kompis ville dra med mig ut på en tur. Så jag lånade pappas förstora cykel tillsammans med hans förstora skor och gav mig ut på en tre timmars tur ute på landsbygden. Och vilken känsla det var att få susa fram på vägarna! Jag skulle vilja säga att jag var fast efter det, men det skulle vara en lögn. Min stora passion finns hos brasiliansk jiu jitsu som är en sorts kampsport.
När cykelgänget på IKEA Västerås satt upp lappen om att man kunde söka om att få vara med kändes det självklart att jag skulle skriva upp mig (hur de nu kunde göra det när jag inte hade cyklat på över ett år). Men vips så var man invald och det kändes riktigt spännande!

Cyklingen må inte vara min stora hobby men så här känner jag; jag har kanske inga miljoner att skänka till välgörenhet men jag har en fungerande och frisk kropp. Så om jag kan bidra till de 100.000:- som vi planerar att samla in under 2013 bara genom att cykla så gör jag det med ett leende på läpparna!

Att sen få vara med ett så härligt gäng som vi är gör det bara ännu roligare 🙂

Till insamlingen för Barncancerfonden 2013.